top of page

Mattino ambassadeur van

Het Andere Gedicht

Angelique kan niet lezen en zeker niet schrijven. Toch won zij de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht!
 

Angelique Groen heeft een "verstandelijke handicap". Ze kan dan misschien niet lezen, maar ze kan wel op een heel eigen manier kijken naar al die vormpjes die zij op een wit vel papier ziet staan: letters.

Haar begeleiders maakten van haar observaties met behulp van het gedichtenlaboratium een gedicht en daarmee won zij de poëziewedstrijd. 

 

Als ambassadeur van Het Andere Gedicht heeft Mattino die tekst op muziek gezet. Je kunt hem via de links hierboven beluisteren en bekijken.

Mattino: "Ik vond het gedicht in de bundel met de beste gedichten uit de vorige poëziewedstrijd van Het Andere Gedicht. Toen ik daar doorheen bladerde, moest ik net zo vaak lachen als huilen. Ik vroeg me af…
“verstandelijke handicap”?
Wie heeft er hier eigenlijk een verstandelijke handicap?

Juist bij mijzelf beperkt m’n verstand m’n mogelijkheden om creatief te zijn. Mijn “verstand” oordeelt en vertelt me wáár ik over moet dichten en hóe dat er dan uit moet zien. 

Nee, dan de vrijheid van deze dichters. Zij hebben met een eigenzinnige blik alles beschreven wat in hun hoofd opkwam. Omdat het op dat moment voor hen belangrijk was. Niet meer en niet minder. De gedichten gaan vaak over dagelijkse dingen die ik zelf ook wel meemaak, maar die mijn “verstand” direct heeft afgekeurd omdat ze niet poëtisch zouden zijn. Maar dat zijn ze wel en daarom wilde ik eigenlijk alle gedichten meteen wel op muziek zetten!


Ik wil alle dichters uit de bundel bedanken omdat zij met hun “verstandelijk ongehinderde” brein, mijn ogen weer wat verder hebben geopend voor de poëzie die overal op straat ligt."


Jouw gedicht op muziek?
Mattino roept alle “verstandelijk ongehinderde” dichters op om mee te doen met de landelijke poëziewedstrijd en hun gedichten in te sturen. 

Want hij kijkt er naar uit om er ook daar weer één van op muziek te gaan zetten!

LETTERS

het zijn rondjes

vierkantjes
streepjes


met of zonder puntjes
dicht bij elkaar
of met veel wit ertussen

letters

letters maken wit papier mooier 
 

Credits

Angelique Groen, tekst

Evert Zeevalkink, productie, gitaar, bas, toetsen en beats

Mattino, compositie en zang

Nieuwe releases van Mattino in jouw mailbox?

bottom of page