top of page

 Mattino ambassadeur van 

Het andere gedicht_edited.jpg

Bekijk en beluister hieronder de songs die Mattino maakte van de teksten van mensen met een verstandelijke beperking. 

Snelle tijd

Marga Vos

Luister alle songs op Spotify

Het Andere gedicht is een poëziewedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking.

Mattino: "Toen ik gevraagd werd als ambassadeur van Het Andere Gedicht, ben ik meteen gaan bladeren in de bundel met de beste gedichten uit de vorige poëziewedstrijd. Vallend van het ene in het andere gedicht, moest ik net zo vaak lachen als huilen. Ik vroeg me af…
“verstandelijke handicap”?
Wie heeft er hier eigenlijk een verstandelijke handicap?

Juist bij mijzelf beperkt m’n verstand m’n mogelijkheden om creatief te zijn. Mijn “verstand” oordeelt en vertelt me wáár ik over moet dichten en hóe dat er dan uit moet zien. 

Nee, dan de vrijheid van deze dichters. Zij hebben met een eigenzinnige blik alles beschreven wat in hun hoofd opkwam. Omdat het op dat moment voor hen belangrijk was. Niet meer en niet minder. De gedichten gaan vaak over dagelijkse dingen die ik zelf ook wel meemaak, maar die mijn “verstand” direct heeft afgekeurd omdat ze niet poëtisch zouden zijn. Maar dat zijn ze wel en daarom wilde ik eigenlijk alle gedichten meteen wel op muziek zetten!


Ik wil alle dichters uit de bundel bedanken omdat zij met hun “verstandelijk ongehinderde” brein, mijn ogen weer wat verder hebben geopend voor de poëzie die overal op straat ligt."

bottom of page